четвъртък, 5 март 2015 г.

Премиерът и министър Вучков да обяснят какво се случва в сектор "Сигурност – БНР

      
Снимка: www.dnevnik.bg
Премиерът и подалият оставка министър Вучков трябва да дадат допълнителни обяснения какво точно се случва и да дадат гаранции, че реформите в сектора "Сигурност" няма да бъдат блокирани, каза политологът Даниел Смилов в предаването "Преди всички" на "Хоризонт". Според него действията на премиера се разминават с политическата логика:

Действията на премиера се разминават с нормалната политическа логика. Реформата,  която всички очакват, трябва да се случи. Бойко Борисов дава сигнали, които противоречат на смисъла на реформата. Започна да дава оценки, че хората се "стараят".

Не е най-добрият начин ултимативно да се хвърлят оставки и премиерът да се поставя пред свършен факт. 
По-труден е проблемът, ако има съдържателен сблъсък във визията за реформа в сектор "Сигурност". Ако това е, което се случва, ще има сериозно напрежение в управляващата коалиция.
Според Смилов премиерът и министър Вучков трябва да обяснят какво се случва и да дадат гаранции, че  реформите ще продължат.
Самият факт, че гадаем, не говори нищо добро. Правителството да обясни какво точно прави в този сектор. Ако Писанчев и Лазаров не са проблем, тогава къде е проблемът? Защо оценката за тези хора се промени така внезапно, необяснена промяна.
От сигналите допускаме, че оставката е обратима. Но не мога да се ангажирам с прогноза. Но посоката на реформата трябва да е необратима.
Интервюто на Веселина Миланова с Даниел Смилов можете да чуете от звуковия файл тук: http://bnr.bg/post/100528938/daniel-smilov-premierat-i-ministar-vuchkov-da-obasnat-kakvo-se-sluchva-v-sektor-sigurnost


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар