четвъртък, 23 април 2015 г.

Необходимо е ГЕРБ и РБ да имат единни позиции по най-важните реформи, за да могат да ги реализират

22 Април 2015 | 20:16 | Агенция "Фокус"
Даниел Смилов, политолог: Необходимо е ГЕРБ и РБ да имат единни позиции по най-важните реформи, за да могат да ги реализиратСнимка: Информационна агенция "Фокус"
София. Необходимо е ГЕРБ и РБ да имат единни позиции по най-важните реформи, за да могат да ги реализират. Това коментира в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът Даниел Смилов.
„Според мен ако една или друга от партиите се опита да си прави сметки, че поотделно биха се представили по-добре на предстоящите местни избори, това няма да ги изведе на добър път. В крайна сметка хората оценяват как това правителство се представя, и едва ли хората ще правят тънки разграничения за това, как една или друга партия се справя за местните избори“, обясни политологът.
Даниел Смилов каза още, че мнозинството е успяло да убеди обществото от необходимостта от реформи. Според него обществените очаквания в тази посока са високи.
„Както управляващите,така и опозицията ще трябва да отговорят на тези очаквания. Точно тези очаквания ще спомогнат за създаването на по-широк консенсус “, допълни Смилов. По думите му идеята за промени в Конституцията ще изискват по-широка коалиция, от управляващата.
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Инф

Няма коментари:

Публикуване на коментар