петък, 20 февруари 2015 г.

"Университет" под прикритие (Дневник)

Владимир Писанчев
Владимир Писанчев
Фотограф: Анелия Николова
Дневник

Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, който беше в правителството "Орешарски", и сегашният ръководител на агенцията Владимир Писанчев са защитили докторски дисертации в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Защитите обаче били в ДАНС. Дисертациите пък са били засекретени. Ректорът на библиотечния институт Стоян Денчев е получил допуск до секретна информация, за да чете научните трудове, се видя от репортаж на Би Ти Ви. Политологът Даниел Смилов коментира във "Фейсбук". "Дневник" помества мнението му с негово разрешение

Ако сме нормална държава, нАучното заведение с г-н професор Димитър Иванов, известен като Митьо Гестапото, за лице и професор Стоян Денчев за президент трябва веднага да бъде затворено, ако не от друг, то от ХЕИ. Причини:

Засекретена дисертация с незасекретен, официален доктор не може да има - това е абсурд. Ако ще си раздават конспиративни звания, нека не го правят публично: да си се знаят, че са доктори в собствения си библиотекарски кръг. Хем така могат направо да си дадат "голям доктор под прикритие".

Не може шеф на ДАНС да пише дисертация за ДАНС - това също е абсурд.

Не може Цветлин Йовчев да е рецензент на Владимир Писанчев, Денчев на Йовчев, а Денчев да е с допуск за секретна информация.

Това е конспиративна ядка, не е академична институция.

Който иска да си играе на властови конспирации, да си направи клуб "Монтерей", масонска ложа или нещо подобно. Но да се развява това нещо като "университет" е особено вредна перверзия.

Не може господин Гестапото - бивш шеф на Шесто - пък да е директор на "институт за лидери" към конспиративното гнездо, финансиран с държавни пари. Все пак сме в ЕС, 25 години след падането на комунистическия режим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар