петък, 22 януари 2016 г.

За стабилността на управлението (радио "Фокус")

Доц. Даниел Смилов: Евентуален предсрочен вот би имал оздравителен ефектСнимка: Информационна агенция "Фокус"
София. Не е изключено през годината да има предсрочни избори, евентуален предсрочен вот би имал оздравителен ефект. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Даниел Смилов. „Вотът би станал причина за изчистване на политическата картина, избирателят ще санкционира политики, оказали се доста съмнителни“, каза политологът.
„Предсрочният вот би се случил, ако основната политическа партия ГЕРБ прецени, че оставането ѝ в подобен формат на аморфно структурирано политическо пространство на много раздробен парламент подрива доверието в нея“, поясни той. Според доц. Смилов, това не е изключено да се случи. „Бързо би станало ясно, че ако коалицията, която съществуваше през първата година, не е същата след като части от Реформаторския блок излязоха в опозиция, то естественият заместител е ДПС“, заяви Смилов.
По думите му, от математическа гледна точка управлението е стабилно, тъй като може да си осигури необходимото мнозинство в парламента, но реално не е налице коалиция, която да предприеме сериозни реформи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар