петък, 19 декември 2014 г.

ГЕРБ се замозастреля

 

От Даниел Смилов
Последна промяна в 20:47 на 19 дек 2014, 694 прочитания, 18 коментара
 

Коментарът е бърза първа реакция на политолога Даниел Смилов във "Фейсбук" на "тематичната коалиция" между ГЕРБ и ДПС за пенсионните промени 
"Дневник" го публикува с негово разрешение. Заглавието е на редакцията

ГЕРБ се самозастреля с гласуването за пенсионното осигуряване. Няма политическа логика в това, което се случва. Горанов лъсва отново като топла връзка с ДПС. Пеевски и той е в играта отново.

Каквито и да са чисто икономическите аргументи (а те са спорни), не може да се налагат така решения без да са обсъдени с партньорите, само защото Горанов и ДПС ги подкрепят. Това е или невероятна глупост, или е тестване на водата за приобщаване на ДПС в управлението. Каквото и да е, то е недопустимо - компромис тук е невъзможен. Затова коалиционните договорености трябва да се обсъдят отново и то много твърдо: Реформаторският блок не бива да остава в правителството без гаранции, че днешното решение ще се ревизира, както че и подобни импровизации няма повече да има.

ГЕРБ сигурно ще дадат заден ход, но защо си правят такъв предколеден подарък е мистерия, от която направо си мирише. Ако си мислят, че вече могат да си управляват с ДПС, жестоко се лъжат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар