понеделник, 29 декември 2014 г.

Въпросът на 2015-та е дали "Кой" ще остане извън властта (по БНР-Пловдив)



Отминава бурна политическа 214-та – оставка на правителство, два избора с риск за трети извънредни – за всичко това сега в програма „Ден след ден” ще разговаряме  с политолога Даниел Смилов.
2014-та за вас даде ли отговор на въпроса „кой”?
Даниел Смилов: Аз мисля, че по този въпрос има достатъчно информация. Стана ясно, че една групировка се опитва да вземе държавата почти на ръчно управление, да завладее дори ключови служби като ДАНС и ако трябва поименно да изброяваме господата, които влизаха в тази групировка, част от тях сега са в чужбина – имам предвид г-н Василев, други обаче продължават да обитават българския политически живот и трябва ясно да кажем, че не става дума само за бизнесмени, а и за техния политически гръб, който може да бъде намерен в повече от една партия бих казал. Та това е. Става дума за мрежа, не става дума за една личност, колкото и влиятелна да е тя, а става дума за мрежа от бизнес интереси, преплетени с политически интереси, та задачата е някак си тази мрежа да бъде ако не отстранена изцяло от властта, то поне да е на една ръка разстояние и нейното влияние да бъде балансирано от това на първо място на гражданите и на политическите партии.
Р. П.: Разбира се, въпросът „кой” не е персонален, а просто кой дърпаше конците. Всъщност като гледате новия 42 парламент и новото правителство, което бе и новото мнозинство, съставено на базата за първи път на 8 партии в него, на една ръка разстояние ли е тази мрежа и вече друг ли взема решенията или, ключови гласувания на ДПС?

Линк към звуковия файл на пълното интервю:
http://bnr.bg/plovdiv/post/100503103/vaprosat-na-2015-ta-e-dali-mrejata-koi-shte-ostane-daleche-ot-vlastta

Няма коментари:

Публикуване на коментар