сряда, 21 март 2018 г.

Шпионски игри - БНТ (Още от деня)



Отровен беше двоен агент и дъщеря му, криза в отношенията между Великобритания и Русия, реципрочно изгонени дипломати. По темата в студиото на "Още от деня" говори Даниел Смилов, политолог.
"Днес слушах Борис Джонсън - външният министър на Великобритания. Те не са особено ентусиазирани от идеята за нова студена война, но очевидно, че това е скандал, който не може да остане без отговори и без да се стигне до дъното му", каза Смилов.
Той подчерта, че Великобритания е успяла да си осигури солидарността на своите партньори от Европа и каза, че България е част от тези партньори.
"Към момента има достатъчно доказателства за предварителни много сериозни въпроси към Русия, това, което е много тревожно, че вместо да отговаря на тях, Русия ги отхвърля и всъщност отговаря с реципрочни действия", каза Смилов.
"Не може да се каже, че няма информация, за която да се отговоря и ако има добронамерено отношение от руска страна, тя би трябвало все пак да разгледа сериозно този казус, ако става дума за вещество с руски произход, което без знанието на руското правителство някакси се разхожда по света, имайте предвид, че това е много опасно вещество, то е за масово поразяване", продължи той.
Вижте целия разговор във видеото.
Между дипломацията и шпионажа - анализ на Даниел Смилов
"Още от деня" | "Между дипломацията и шпионажа" - 21.03.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар