сряда, 4 март 2015 г.

Даниел Смилов: Ако оставката на Веселин Вучков сигнализира някакво блокиране на реформите в сектор „Сигурност”, това би означавало по-сериозни проблеми в коалицията (Фокус)

София. Ако оставката на Веселин Вучков сигнализира някакво блокиране на реформите в сектор „Сигурност” , това би означавало по-сериозни проблеми в управляващата коалицията. Това каза за Агенция „Фокус” политологът Даниел Смилов във връзка с подадената оставка на вътрешния министър Веселин Вучков. Относно приетата оставка от страната на министър-председателят, Смилов коментира: „По тривиално обяснение на всичко, което се случва, че самият премиер Бойко Борисов е бил изненадан, реагирал е емоционално на тази позиция на Вучков, която звучи в някакъв смисъл ултимативно”. „Но ако емоцията движи тези събития ми се струва, че може да бъде намерено решение по-лесно”, посочи още той.
Във връзка с това дали оставката на вътрешния министър говори за нестабилност в управляващата коалиция, Даниел Смилов обясни: „Трудно ми е да преценя, но в никакъв случай не е добра новина. Ако тя сигнализира някакво блокиране на реформите в сектор „Сигурност” , това би означавало и по-сериозни проблеми в коалицията. Ако е плод на някаква емоция и на недоизговорени неща проблемите ще са по-скоро по-леки”.
Мариела РУСЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар