сряда, 14 март 2018 г.

Преди четири години - анексията на Крим


Кримският проблем за мен е лесен от гледна точа на международнота право - става дума за нарушаване на базови негови принципи, коментира програмният директор на Центъра за либерални стратегии Даниел Смилов. Според него Косово не е удачен пример за сравнение с Крим, защото Косово се ползва с много по-широка подкрепа, а и казусите са доста различни. Слаб е и паралелът с Каталуния, защото Испания решава по мирен път проблема в самата себе си, коментира Смилов, който добави, че когато има правонарушение, трябва да има някакъв вид реакция и санкция.
Подобна теза застъпи и Валери Симеонов, който присъства на дискусията. Когато има акт на агресия, на нарушаване на международното право, съответно демократичните държави трябва да са единни, а не да се водят от собствените си икономически двустранни отношения - в случая с Русия. В тази посока трябва да се работи, добави Симеонов. Ако такива действия останат без последствия, тежко и горко на всички ни, един път ще бъде Украйна, втори път може да е друга държава, трети път на друго място може да се повтори такъв опит, и от тази крехка стабилност на Европа и на света нищо няма да остане, коментира Валери Симеонов, който подчерта, че не говори като вицепремиер, а като председател на НФСБ и политик.
Имаме много бързо сближаване с проблемите на българската общност в Украйна, опити да им съдействаме и помагаме, мисля, че успяваме. Имахме няколко посещения, не само от страна на изпълнителната власт, много положителни стъпки има от страна на вицепрезидента Илияна Йотова, за което я приветствам, коментира пред журналисти Валери Симеонов. ( репортаж на 24 часа - https://www.24chasa.bg/novini/article/6761964)

1 коментар:

  1. Здравейте скъпи граждани
    Нашата структура ви осигурява средства от 2000 до 8 000 000 евро с възвръщаемост според вашия бюджет. лихвата е на 3%. За всяка заявка се свържете с нас на имейл: pierredubreuil35@gmail.com
    Wathsapp: +33 7 55 13 33 12
    сърдечно

    ОтговорИзтриване