сряда, 24 януари 2018 г.

Джендър за начинаещи


Джендърът е много опасен, защото може да е и от женски пол. На български Джендърът е Род. Нещо може да е от мъжки род, а пък да е от женски пол. И обратното. Дяволска работа! Със сигурност отваря пътя към Пъклото, макар че тази врата си е по принцип отворена.

Например, “Меркел е лидер на Европа”. Всички знаем, че като е лидер по род, Меркел не става автоматично мъж по пол, а си остава Ангела. Но много хора се бъркат.

Или пък ако жена стане Ректор или Директор, тя обикновено не си сменя пола.

Джендър идеологията е много опасна, защото настоява, че това всичкото е правилно и нормално. С една дума, че космонавт, ректор, директор, лидер и мениджър могат да са жени, без те да си сменят пола или полата. Или без да им казват ректорки, директорки, мениджърки и лидерки, както го правят по-необразованите. Но могат да си бъдат другарки. Дяволска работа!

Неджендър идеологията е по-проста във всеки един смисъл.  Тя е от два вида. Първият е традиционен и просто настоява, че пол и род винаги и на всяка цена съвпадат в природата и обществото. Лидерът е винаги мъж, а да не говорим за космонавта или воина. Воинички, както знаете, няма. Е, амазонките, но това е бял кахър. По-сериозни проблеми на теорията може да създаде Диванът. Ако освен от мъжки род, той е и от мъжки пол, трябва много да внимавате къде сядате!


Втората  неджендър идеология е прогресивна и тя настоява нещото, което си сменя рода, да си сменя и пола. Та ако жена стане лидер, тя трябва да развие първо вторични, а след това и първични мъжки полови белези. До този момент тя ще е в така да се каже изпитателен период. Удобното на тази теория е, че с неодушевени предмети като диваните тя може да се справи много лесно – един дърволец за нула време ще закачи на дивана нужните му атрибути. Но неудобството при сядане може и да остане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар