понеделник, 23 октомври 2017 г.

Има ли ефективна алтернатива на ГЕРБ в дясно?

Снимка: btvnovinite.bg
ГЕРБ е най-популярната център-дясно формация към момента, но поради факта, че няма ефективна друга алтернатива. Това коментира в предаването „Лице в лице” по bTV политологът Даниел Смилов по повод вчерашната сбирка на десните партии, които са извън парламента.
„Много хора не харесват модела, който се разгърна под егидата на ГЕРБ. Има ключови скандали, които остават нерешени - КТБ, това, което се случи в съдебната система, предстоящите неясноти по „Белене”, допълни той.
Десните поискаха моделът „Борисов“ да бъде преборенТе набелязаха темите, които ги сближават
„Всичко това е нещо, което десният и центристкият човек не го приема лесно, но поради липсата на ефективна друга алтернатива ГЕРБ стои като опция. Затова е важно в център-дясно да се появи тази формация, която има своите избиратели”, каза още Смилов.
Според бившия депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов е важно какви са идейните основи.„Грешката с РБ беше, че той стартира безидейно. Събраха се проценти и се застана на полосата – да влезем в парламента, но едни влязоха с едни помисли, а други – с други помисли”, коментира той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар